Matei-Cernaianu Alice-Dalina

Sunt dascal.

M-am nascut in primul moment in care din gura unui copil a iesit o intrebare. Am fost foarte multe personaje in foarte multe locuri, multi profesori ale caror nume si fete au fost uitate demult, dar ale caror lectii si caractere vor ramane intotdeauna vii prin realizarile elevilor lor.Fiecare dintre noi am plans la festivitatile de absolvire, la despartirea de o generatie.

De-a lungul vremii ni s-a cerut sa fim actori, prieteni, medici, antrenori , psihologi, inlocuitori de parinti, vanzatori……..

Desi am folosit harti, formule, planse, imagini, istorii si carti, am simtit de multe ori ca nu este suficient si vrem mai mult, mai mult…….

Nu ne-am propus niciodata sa ne imbogatim din punct de vedere material, dar suntem totusi cautatori de comori, caci cautam intotdeauna noi oportunitati pentru ca elevii nostri sa isi poata folosi propriile talente, multe dintre ele ascunse dincolo de zidurile de autoaparare pe care si le-au construit singuri.

Nu cred ca exista oameni care muncesc mai fericiti ca noi.Un medic aduce pe lume o viata noua, intr-un moment cu adevarat magic.Noi, dascalii, asistam zilnic la renasterea acestei vieti prin punerea de noi intrebari, de noi idei si prietenii.Un architect stie ca daca va construi o cladire cu atentie, aceasta va rezista secole la rand.Un dascal stie ca daca va construI cu iubire si in spiritul adevarului, constructia sa va dura de-a pururi.

Suntem luptatori, caci ne luptam zilnic cu presiunea semenilor nostri, cu negativitatea, cu teama, cu conformismul, cu prejudecatile, cu ignoranta si cu apatia. Din fericire avem aliati de nadejde: Inteligenta, Creativitatea, Credinta ,Iubirea si Rasul. Acestia nu ne-au refuzat niciodata sprijinul lor.

Asadar avem un trecut bogat in amintiri si un prezent provocator.

Sunt dascal…………..si ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru acest lucru!

MATEI -CERNAIANU ALICE- DALINA